Офіційний сайт Свалявської райдержадміністрацї та районної ради.
 
 0 (3133) 2-12-48, 2-12-64  
   
     Понеділок, 11 Грудень 2017 р. Головна   /   Зворотній зв'язок   /   Пошук по сайту    
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




  В „пекельній кухні” на Уклині гран-прі дісталось „Квітці полонині”

Тисячі людей з усього світу щороку оздоровлюються в санаторно-курортних закладах нашого краю. Обираючи оздоровницю, зважають не тільки на умови проживання, сервіс та лікувальні фактори. Одна з основних вимог відпочивальників – якісне, здорове і водночас смачне харчування. Особливо, якщо брати до уваги, що більшість наших санаторіїв гастроентерологічного профілю. А відтак, правильне дієтичне харчування в цих рекреаційних закладах – чи не найважливіший лікувальний чинник. Лікувальний ефект від прийому та належного засвоєння організмом їжі залежить і від психологічної атмосфери в їдальні чи ресторані. Адже іноді достатньо нещирого погляду офіціанта і, як мовиться, найсмачніший та найкорисніший шматок в горло не піде. Отож, рівень сніданків, обідів, вечерь у санаторних закладах передусім залежить від професійної підготовки кухарів та офіціантів.
З ініціативи директора представництва ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” в Закарпатській області Любові Бурак на базі ресторану „Уклин” ДП „Санаторій „Сонячне Закарпаття” вирішили вкотре переконатися, що кухарі та офіціанти санаторно-курортної галузі є дійсно професіоналами своєї справи. Сім майстринь кулінарії та сім спеців з обслуговування мали нагоду довести свою неперевершеність на міжсанаторному конкурсі на кращого кухаря і офіціанта санаторно-курортних закладів профспілок нашого краю.
Навіть найвимогливіші гурмани того дня не залишилися б байдужими. Розмаїття смаколиків вражало. Учасники – кухарі презентували членам журі з власним коментарем своє домашнє завдання – гарячі страви та десерти, а також холодні закуски, приготовлені індивідуально, а офіціанти – вміння подавати страви на стіл. Відповідали учасники й на теоретичні питання. Кухарі отримували бали не тільки за зовнішній вигляд своїх кулінарних шедеврів, їхній смак, запах і консистенцію. Експерти зважали також на дотримання правил технології приготування, оригінальність оформлення та ще й на відповідність вбрання кухаря. За форму одягу отримували додаткові бали й офіціанти, а ще – за сервіровку столу і навіть за вміння швидко і майстерно складати серветки. Звертали увагу представники суддівства й на фірмовий стиль закладу загалом.
Визначити найкращих авторитетному журі було нелегко, хоч у його складі, окрім директора представництва ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” в Закарпатській області Любові Буряк, були також заступник голови Правління ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” з медичних питань Тетяна Семикопна, головний спеціаліст-технолог Правління ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” Інна Керімова, представники обласної профспілки працівників охорони здоров’я, а також інженери-технологи з харчування та лікарі-дієтологи оздоровниць-учасниць конкурсу.
Та після підрахунку балів безсумнівним переможцем визнано серед офіціантів Мар’яну Соскиду (ДП „Санаторій „Квітка полонини” ТОВ „Сузір’я”). На другому місці – Ганна Фізер (ДП „Санаторій „Сонячне Закарпаття”), на третьому – Людмила Гарагонич (ДП „Санаторій „Синяк”).
Серед кулінарних митців перше місце присуджено кухарю ДП „Санаторій „Квітка полонини” ТОВ „Сузір’я” Вікторії Тенкач. Друге призове отримала Тетяна Мордвінова   (ДП „Санаторій „Сонячне Закарпаття”), а третьою стала Олена Плоскина (ДП „Санаторій „Синяк”).
І хоч за підрахунками призерами конкурсу стали лише представники трьох оздоровниць, які очолюють Павло Ганинець, Іван Немеш та Мар’яна Швардак, журі конкурсу відзначило високу професійну майстерність кухарів та офіціантів інших дочірніх підприємств: „Клінічний санаторій „Карпати”, санаторіїв „Поляна” і „Шаян”, ресторану „Уклин” ДП „Санаторій „Сонячне Закарпаття”.
Переможці конкурсу нагороджені грамотами і пам’ятними подарунками Правління ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” та грамотами і матеріальною винагородою Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я. Та чи не найбільш цінним подарунком для кожного з учасників став передусім обмін досвідом, зокрема і майстер-клас з облаштування „шведського столу”, який продемонструвала головний спеціаліст-технолог Правління ПрАТ „Укрпрофоздоровниця” Інна Керімова.
Вислів „Не культ їди, а майстерність приготування здорової їжі” став девізом започаткованого конкурсу, який віднині проводитиметься щорічно – традиційно. А відпочиваючі традиційно обиратимуть наші санаторно-курортні заклади зі смаком і за смаком.

 
© 2017 Свалявська райдержадміністрація та районна рада
89300, м.Свалява, пл. Головна, 1, тел. 0 (3133) 2-12-48, 2-12-64, info@svalyava-vlada.gov.ua
Розробка сайту - CrafIT.com